Suomen kieli, tuo rikas ja vivahteikas kielemme. Pettäminen, luottamuksen pettäminen. Se vaikuttaakin olevan yhtä kuin vieraissa käyminen. Jonkun muun kuin oman elämänkumppanin hässiminen. Toki, tähän saattaa vaikuttaa se että blogi pääasiassa käsitteli seksiä, mutta hei - jääkin pettää! Varo petollisia kevät jäitä.

Minua on petetty elämäni aikana useita kertoja. Mies on pettänyt, ystäväni (siis entinen sellainen) on pettänyt. Huijanneet, valehdelleet, tehneet jotain minkä tietävät olevan sellaista mitä en voi hyväksyä. Satunnainen kiksauttaminen jotkin muuta - onko se pettämistä? Voi olla, ja varmasti monelle onkin. Ja en voi kieltää etteikö miehen suhde toiseen naiseen olisi mahdollisesti temppu joka minuakin satuttaisi. Satunnaiset panot sen sijaan... no, hei, se on vain seksiä. Ei sen enempää. Kannattaako sellaisen takia pistää kaikkea paskaksi? Voi olla että kannattaa, minä en niin tekisi.

Pettäminen on salakavalaa, pahaa, äärettömän julmaa ja nöyryyttävää. Ja pettää voi monin eri tavoin.  Mielestäni väkivalta on yksi pahimmista pettämisen muodoista - toinen luottaa että kumppani on hyvä, ettei tee mitään pahaa. Yhtä pahaa on kaikki henkinen pettäminen, ehkä pahempaakin. Tunnen naisen jonka mies vaan eräänä päivänä otti ja lähti. Miehellä oli asunto, työpaikka, kakki valmiina. Vaan ei, ei uutta naista. Mitä nyt järjesteli itsellensä aivan uuden elämän jakaen kumppaninsa kanssa aviovuoteen samaan aikaan. Ja sitten vaan eräänä päivänä hän jätti perheensä. Ja aivan tyhjän päälle. Vailla asuntoa, vailla mitään. Eikö se ole pettämistä? Siltikin ettei mies pannut ketään muuta? Tiedän tytön joka jätti miehensä tupakoinnista valehtelun takia. Pikkujuttuko? Monelle kyllä, mutta ei tytölle jolle oli valehdeltu koko hänen elämänsä ajan. Valehtelu vaan oli liikaa. Mies petti valehdellessaan tupakoinnista.Pettäminen on aina pettämistä, oli se sitten valehtelua, hässimistä jonkun muun kanssa, väkivaltaa tai treffiraiskaus. Paha teko on paha teko, ei niitä voi arvottaa. Ei kukaan muu kuin se johon sattuu, se jota on petetty.

No, mieheni ei polta, joten tupakoinnista valehtelusta ei ollut kyse ;) Mitä mies teki? En kerro, eikä siihen ole syytäkään sillä se ei muuta mitään. Mies teki jotain äärettömän pahaa minulle, sellaista minkä tiesi rikkovan minut. Ja silti teki. Teki, vaikka luotin ettei hän niin tekisi. Se, mikä se teko konkreettisesti oli ei kuulu kenellekään muulle. Enkä sitä kenellekään paljasta. Ikinä.

ja mies tietää sen.